divendres, 29 de gener de 2016

                                         VISITA ESPORTIVA AL SÍCORISDins l’assignatura d’educació física, hem pogut viure l’experiència d’un dia en un centre esportiu, el Sícoris. L’activitat física és una de les activitats innates de l’ésser humà, que permet desenvolupar una vida plena. La pràctica d’activitat física és, doncs, un factor importantíssim per mantenir la salut i la qualitat de vida. L’esport és una part molt important en la nostra vida, ja que ens manté sans i en forma per poder realitzar tot tipus d’activitats.
L’objectiu és el de donar a conèixer a l’alumne altres possiblitats d’exercitar el seu cos fora de l’àmbit escolar tot incidint en les aspectes de salut, i, veure així, que és important mantenir una vida no-sedentària per tal que el nostre organisme funcioni adequadament.

SPINNING
Entenem per spinning l’entrenament aeròbic que es desenvolupa sobre una bicicleta estàtica al ritme de la música que sona. Aquest esport consisteix en la simulació d’anar en bicicleta en diferents espais, usualment muntanyes. Això ens permet augmentar o disminuir la nostra força a l’hora de pedalejar.
FITNESS
El fitness és una activitat física de moviments repetits que es planifica i es segueix regularment per millorar la condició física.
La classe va ser un còctel d’activitats. Cadascú havia d’agafar una màrfega, una barra amb dos pesos de poc pes; un step i un trampolí per grups de 3 persones. Vam treballar la resistència.
SALA MÀQUINES
Després ens vam dividir en dos grups: nois i noies. Per començar les noies vam anar a la sala de màquines i els nois a la piscina. Ens van explicar el funcionament de les màquines i el seu ús en funció de l’edat, les característiques de la persona i del sexe. Vam fer parelles i vam començar a fer un circuit de màquines en el qual treballàvem la força resistència, la qual consisteix en utilitzar poc pes i fer moltes repeticions. No vam treballar cap altre tipus de força, ja que a la nostra edat, l’ adolescència, no podem forçar molt els músculs perquè encara ens estem desenvolupant.
PISCINA
En les activitats aquàtiques ens van explicar primerament les normes del club: no s’hi podia entrar sense banyador, xancletes i casquet de bany. En aquesta activitat ens vam centrar sobretot en la vessant lúdica. Vam jugar a les deu passades i a handbol.

L’excursió va ser una experiència molt interessant i enriquidora. Vam poder veure i viure com es passar un dia en un club esportiu de veritat, les normes que s’han de complir, els diferents espais dels quals disposa, el funcionament de les diferents activitats que s’hi poden fer i la manera en la qual s’hi conviu.
Va ser una sorpresa molt agradable el fet de descobrir que, en realitat, un dia en el centre esportiu, a més a més de bastant cansat és molt divertit i alegre, la qual cosa facilita el fet de gaudir més i oblidar-nos del cansament.
Aquest fet ens va ajudar a comprendre que, si volem, podem i que una vida plena d’exercici físic no sol ajuda físicament sinó que també psicològicament.Alumnes de 4t.